Archive for October, 2012

Mbreteresha Shqiptare e Poetry Slam (video)

Ne rrethin e sub-kultures se krijuesve dhe poeteve te rinj, ajo njihet me nofken “Gypsee Yo.”   Jonida tashme jeton ne Atlanta (Georgia) dhe ka fituar nje sere titujsh si recituese dhe poete ne konkurse te ndryshme.

Disa nga cmimet:

– Southern Queen of Slam (2008),

– Atlanta’s Slam Champion (2006 – 2009),

– 3 here National Poetry Slam gjysem-finaliste (2006 – 2008)

– 2 here vend te 2te Women of the World Poetry Slam in Detroit, MI (2009), dhe Columbus, OH (2011)

 

Pak sharje shkodrançe nga fundi i viteve 1600

Evlija Çelebija, ne kronikat e tij na ka lene edhe ca perla gjuhesore nga shqipja e kohes se tij. Ne shpjegim e siper ai thote se nje udhetar duhet te dije sharjet e vendit ne menyre qe te menjanoj situata te padeshirueshme. Me poshte po ve nje screenshot me disa nga shprehjet shqipe te asaj kohe.

20121006-163941.jpg

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.