“Jam nga Durresi, ..hopefully we can do business together!”

Para ca kohesh, rivihem ne kontakt me nje konsulent marketingu me te cilin kisha punuar ca vite me pare.  Sic jane kompanite e marketingut qe gjithnje kerkojne mundesi biznesi, edhe ky beri te tijen duke insistuar te vinte tek zyrat tona per te bere prezantimin e firmes dhe kapaciteteve qe mbulojne.  Me gjith qef do e kisha ftuar, por tek Lindt vendimi per te zgjedhur nje kompani marketingu nuk qendron tek nje Brand Manaxher, por tek Creative Service Manager.  Kjo eshte gje e mire ne pergjithesi sepse siguron qe ne nuk zgjedhim kompani “me mik” per te na ofruar sherbime, por zgjedhjen e ben personi i caktuar edhe e diskuton me secilin nga ne ne baze te kerkesave qe kemi.

T’i kthehem rastit tim — i thash ketij “mikut” tim Amerikan (po e quajme Timi) qe nuk kam gje ne dore une.  S’kalon shume edhe marr nje email nga Timi:

– Ej, mos je gje shqiptar, se kam dike qe punon per mua qe thot qe je shqiptar!

– Po shqiptar jam  – i pergjigjem

Te nesermen marr nje email nga shqiptari qe punon per Timin.

– C’kemi,  jam nga Durresi …hopefully we can do business together!

Kam i problem me kete situate:

–  S’me pelqen hic ky mentaliteti tribal i tipit “jemi nga i njejti fshat, keshtu qe kemi detyrim moral ndaj njeri-tjetrit”

..problemi tjeter: Ca lidhje ka midis “jam nga Durresi” edhe “hopefully we can do business together”?4 Responses (Add Your Comment)

  1. He is being assertive, you are not getting it 😀 LOL

  2. No, he’s being typical — lack of professionalism and a high degree of entitlement. Just being Albanian is not a qualification for anything.

    p.s: ..ca t’kam bo qe m’ke kaq inot mer ti?

  3. With all things being near equal, I can see why one would choose a compatriot, but he made a bad first impression.

  4. Exactly right Landi!! I’d definitely be much more interested in working with a compatriot — but when I’m being asked as if I owe it to work with someone just because we’re from the same country, it doesn’t give me a good feeling about our continuing working relationship

    Someone who acts as if it’s he’s entitled to something, will not work as hard to keep it as someone who knows he has to compete to get it.

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.