Kim Kardashian padit Old Navy (“me vodhen imazhin!”)

Kim Kardashian, nje vjaze rreth te 30-tave qe ka krijuar nje brand te fuqishem rreth emrit dhe imazhit te saj, ka paditur kompanine e veshjeve Old Navy.  Kardashian pretendon se ne nje fushate te fundit rekalmimi, Old Navy ka perdorur nje aktore qe i ngjan shume, ne menyre qe publiku te mendoje se Kim Kardashian mbeshtet firmen Old Navy.    Kardashian insiston se kjo i ka shkaktuar rreth 15-20 miljon dollar deme.

Duke pare te dyja nga afer (shih fotografine me poshte), duket qarte qe aktorja i ngjan shume Kim Kardashian-it.  Them se Kim Kardashian ka te drejte ne padine qe ka shtruar ndaj Old Navy, sidomos kur merr parasysh qe Old Navy pas shfaqjes se reklames, ka nisur mesazhe ne Twitter ku i kerkon publikut te pergjigjen nese vajza ne reklame i ngjan Kim Kardashian.  Pra ka perdorur nje menyre jo te sinqerte per te reklamuar produktin e vet ne kurriz te nje “marke” tjeter.

Nga ana tjeter, lind pyetja.  Nese i ngjan nje personi publik, a do te thote kjo qe nuk mund te behesh person publik sepse te padit ai tjetri?

Reklama e Old Navy-tLeave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.