Librivox

Kjo eshte reklame!

…sidoqofte, eshte reklame ndryshe nga te tjerat.  Per ata qe kalojne shume kohe duke udhetuar nga puna ne shtepi e nuk kane mundesi apo kohe te ulen te lexojne, menyra me e mire jane audiobooks — pra librat ne forme te incuzuar.

Faqja ne internet Librivox ka nje katalog me rreth 1500 tituj, edhe perqendrohet me teper ne librat e letersise dhe filozofise klasike.  Sa here shkoj, me duket vetja sikur jam ne dyqan cokollatash e rri me gisht ne goje duke pare ne vitrine se ke do zgjedh me perpara. Cdo gje mund ta shkarkosh falas, dhe puna behet nga vullnetare.  Eshte vertet parajse njohurije.

Kuptohet, nuk eshte njesoj si te kesh librin perpara e te shfletosh vet faqjet, por eshte mijra here me mire se te thuash “..s’me del koha per te lexuar.”  Statistikisht ne Amerike, nje individ shpenzon rreth 2 ore ne makine – ne vend qe te degjosh 5 here rresht ne radio “Oops I did it again,” ke  filluar e perfunduar “1984” te Orwellit

Konsumim te mbare — falas e teper te vlefshem (kete rradhe.)

http://librivox.org/2 Responses (Add Your Comment)

  1. Pershendetje!

  2. rrofsh Gjergj..kisha kohe qe kerkoja diçka te tille!

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.