Menaxheret e keqinj

Kohet e fundit neper kinema ka dal filmi “Horrible Bosses” (Menaxheret e Tmerrshem), i icili flet per 3 punetore qe menaxhohen nga njerez te cilet ua bejne punen ferr.   Te gjithe kemi pasur menaxhere te urryer, ashtu sic edhe kemi pasur nga ata qe e benin punen kenaqesi.    Nje artikull ne gazeten Wall Street Journal thote se 5 nga shenjat e nje menaxheri te keq jane:

1) Nje pjese e mire e emaileve qe shkruajne jane vetem 1-fjaleshe.  Psh: (“po”, “jo”, “neser” ..etj)

2) Rralle komunikojne me vartesit sy me sy

3) Vartesit bejne shume mungesa ne pune

4) Vartesit punojne me ore te gjata dhe prap nuk i dorezojne projektet brenda afatit

5) Menaxheri ngre gjithmone zerin kur flet

Nga eksperienca ime mund te them se kam patur me probleme me menaxhere qe kane karrieren si prioritet, dhe me pas jeten personale.  Ndoshta ngaqe per mua jeta personale dhe familja zene nje vend me te rendesishem se karriera.  Prandaj edhe kur intervistohem per pune, gjithmone i bej pyetje menaxherit se si e kalon ai diten e punes.  Nqs, me thote qe vjen ne pune ne oren 5 te mengjesit dhe e le ne oren 7 apo 8 te darkes, une nuk e pranoj vendin e punes.  Sepse, pavaresisht se te gjithe te thone “…ooo per mua nuk ka rendesi kur vjen e kur iken, rendesi ka qe puna te jete bere.”  …ne shumicen e rasteve do te presin qe edhe ti te ndjekesh pak a shume te njejtin orar pune.   Madje shpesh here, ne vende te tilla pune, gjendesh ne situata ku i ke mbaruar te gjitha qe ne 5 pasdite, por nuk e le dot punen deri nga ora 7 sepse “nuk duket mire po te lesh punen para menaxherit.”

Ju cfare eksperiecash keni me menaxheret tuaj?  Nese menaxheri eshte i mire, cfare e ben te mire?  Nese eshte i keq, cfare e ben te keq?

 Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.