Ne vend te ideogramave japonese vetem marka dhe logo!!

Reklama eshte shume e rendesisheme per cdo kompani dhe mund te quhet dhe shpirti i tregtise. Marketingu po evolon gjithnje e me shume sepse instrumentet ne dispozicon dhe idete po evolojne. Suedezi Philip Airosa vuri ne shitje lekuren e vet duke i ofruar mundesine kompanive te ndryshme te tatuojne ne trupin e tij logot e tyre!! Cmimi i 1 cm katror eshte 1.000$ dhe dimensioni minimal i tautazhit duhet te jete 4 cm, prandaj cdo kompani qe deshiron te beje kete lloj reklamimi duhet te investoj te pakten 4.000$ ne fushaten e re te body advertising. 21-vjecari Philip Airosa deklaroi qe per kete projekt kishte punuar 3-muaj para se te publikonte oferten ne web. Ai kishte studjuar tregun dhe strategjite e marketingut me inovative dhe kishte arritur ne perfundim se tatuazhi eshte nje nga instrumentet e komunikimit me te fuqishem ne keto vitete e fundit. Sipas tij, ky instrument merketingu eshte shume i sukseshem per te thithur nje klientele me moshe te re, e cila pelqen forma te reja komunikimi dhe shpeshhere ekstreme.

Kjo ide nuk eshte aspak e re!!

2-vjet me pare amerikani Jim Nelson kishte tatuuar ne koken e tij (te rruajtur me brisk) logon e C I Host, nje kompani internet provider. Ky lloj i ri reklamimi, sipas CEO-se se C I Host, kishte rritur shume numrin e klienteve (sa dhe ai vete nuk e priste!!).

Amerikania Karolyne Smith (ketyre amerikaneve per ca nuk i shkon mendja) vuri ne nje ankand ne eBay ballin e saj. Ankandin e fitoi GoldenPalace.com dhe cmimi i blerjes se ballit te saj ishte 10.000$.
Gjithmone ne eBay 21-vjecari (prape amerikan, nga New Jersy) Van Duk vuri ne shitje trupin e tij, por logo e cdo kompanie nuk do te mbahej me shume se nje muaj ne trupin e tij. Ofertat qe pati ishin nga me te ndryshmet, deri agjensi martesash (po keto ca dreqin do publikonin)!

Ne qofte se ju lexuesit e ketij artikulli mendoni qe kjo ide eshte interessante dhe do te ishit gati ta benit dhe ju, po ju ofroj websitin te quajtur Leaseyourbody.com ku mund te jepni me qera pjese te trupit tuaj. Kriteri per tu pranuar eshte qe te kryeni nje pune, qe ju jep mundesine te jeni gjithmone ne kontankt me njerezit si p.sh. instruktor fitnessi, kamarier etj. …reklamim te mbare!!

Kreshnik DomiOne Response (Add Your Comment)

Trackbacks:

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.