Pak sharje shkodrançe nga fundi i viteve 1600

Evlija Çelebija, ne kronikat e tij na ka lene edhe ca perla gjuhesore nga shqipja e kohes se tij. Ne shpjegim e siper ai thote se nje udhetar duhet te dije sharjet e vendit ne menyre qe te menjanoj situata te padeshirueshme. Me poshte po ve nje screenshot me disa nga shprehjet shqipe te asaj kohe.

20121006-163941.jpgOne Response (Add Your Comment)

  1. Shume interesante. Shumicen e fjaleve i kuptova, gje qe tregon qe gjuha shqipe, kryesisht fale klerit katolik te veriut, i ka mbijetur barbareve islamike turq qe na e ndaluan me ligj ta shkruajme per shekuj me radhe.

    Po kjo fjale “shoke” paska patur kuptimin “grua” me pare nga Shkodra. Interesante.

    Ke ndonje informacion me teper? Faleminderit.

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.