Problemi me futbollin (Evropian)?

Qe kur kam zbuluar FSC (Fox Soccer Channel), zakonisht gjate fundjavave shpesh shoh ndonje ndeshje. Si shpjegohet qe futbolli Evropian nuk po deperton dot ne zemrat dhe televizjonet e Amerikes?  A thua te jete problem marketingu (pozicionimi) apo problem me vet sportin?

Une them qe eshte problem reklamimi — nuk ka ndalesa gjate lojes qe u lejon kompanive te reklamojne.  Ju si mendoni?2 Responses (Add Your Comment)

  1. nuk ka kulture futbolli ne amerike. Po te ishte pune reklame, nuk do ishte kaq i suksesshem as ne europe. Perkundrazi, aty po luhen miliona euro, dhe po vene duart ne koke i madh e i vogel. kompani bastesh qe jene sponsor zyrtar te skuadrave me prestigjoze… lojtare qe blihen e shiten me shuma maramendese…

  2. Gjergj, me sa degjoj vete nga Amerikanet, atyre u pelqejne ‘golat’ dhe shihet si girly sport. 0-0 ose 1-0 jane pak per ta dhe po nuk qe lojtari 300 lbs dhe 6.5 nuk quhet loje 🙂 Une p.sh. s’mund ta shikoj golfin, as car racing.

    Megjithate, po niset pak nga pak. Duhet nje gjenerate te pakten: ti e shikon femijen ne little leagues ose femija jot luajti atje dhe 20 vite me vone prape ka dashuri per sportin. Eshte perhape mireboll ne shkolla tani, keshtu nis.

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.