Psikologjia ne ndihme te Manaxhereve – Testi Myers-Briggs

Kur fillova pune ne kompanine Barry Callebaut, diten e pare me bene nje test personaliteti te quajtur Myers-Briggs, qe eshte krijuar disa dekada me pare. Me kalimin e kohes, ky test eshte rafinuar, sofistikuar dhe tashme ka perdorim te gjere ne manaxhimin e burimeve njerezore. Ky test krahason 8 tipare kryesore te karakterit te nje personi:

Ekstroversitetin (E)
Introversitetin (I)
Sensibilitetin (S)
Intuiten (N)
Mendimin (T)
Ndjenjen (F)
Gjykimin (J)
Kuptimin (P)

Ne baze te rezultateve, cdo person bie ne nje nga 16 kombinimet e 4 karaktereve te ndryshme (shih figuren me poshte)

Duke e ditur se cili kombinim te perket, dhe ate te punetoreve ose menaxhereve te tu, e ke me te lehte te kuptosh menyren si i shikojne gjerat, si reagojne ndaj problemeve dhe si u pelqen te manaxhohen.

Figura me poshte tregon se si ndahet popullsia e botes ne baze te 16 kombinimeve.

Ju ftoj qe te merrni edhe ju kete test te thjeshte dhe te shikoni se cili kombinim ju perket. Fakti qe ky test ka dekada qe perdoret me shume sukses, dhe kompanite e ndryshme paguajne shuma te medha per ta administruar ne stafet e tyre, eshte tregues i vlefshmerise se ketij testi.

Klikoni adresen me poshte dhe kur te mbaroni, nese keni deshire mund te ndani me ne rezultatet tuaja, si dhe mendimin tuaj mbi menyren si e shpjegon testi karakterin tuaj. (Fatkeqesisht testi eshte vetem ne anglisht. Sidoqfote per gjerat qe nuk kuptoni na shkruani ketu dhe do t’ju ndihmojme.)

TESTONI VETEN TUAJ

Per te kuptuar me mire rezultatet, klikoni ne kombinimin tuaj ne faqen e meposhtme:
“Shpjegimet e llojeve te Kombinimeve”

Gjergj Dollani

Citim: Fotot u moren nga Wikipedia ( http://en.wikipedia.org/wiki/Myers-Briggs )6 Responses (Add Your Comment)

 1. Karakteri im eshte ENTP. 🙂

 2. EI: 3 out of 16
  Extrovert |————————————————-| Introvert
  |
  18%
  SN: 7 out of 16
  Sensation |————————————————-| iNtuition
  |
  43%
  TF: 10 out of 17
  Thinking |————————————————-| Feeling
  |
  58%
  JP: 12 out of 17
  Judging |————————————————-| Perceiving
  |
  70%

  Your Personality type is ESFP

 3. Une isha ENFP.

  Extrovert I——-35%————————I Introvert
  Sensatio I————————64%——–I iNtuition
  Thinking I——————-52%————–I Feeling
  Judging I——————–56%————-I Perceiving

  ENFP “Journalist”. These people love novelty and surprises. They are big on emotions and expression. Life is an exciting drama. They are good at sales, advertising, politics, and acting. 5% of the total population.

 4. Personality type results
  EI: 9 out of 17
  Extrovert |————————————————-| Introvert
  |
  52%
  SN: 14 out of 17
  Sensation |————————————————-| iNtuition
  |
  82%
  TF: 6 out of 17
  Thinking |————————————————-| Feeling
  |
  35%
  JP: 11 out of 17
  Judging |————————————————-| Perceiving
  |
  64%

  Your Personality type is INTP

 5. Qekemi njesoj …pervec se une  si ENTP duhet t’jem me llapazan se ty 😀

 6. EI: 5 out of 17
  Extrovert |————————————————-| Introvert
  |
  29%
  SN: 5 out of 17
  Sensation |————————————————-| iNtuition
  |
  29%
  TF: 11 out of 17
  Thinking |————————————————-| Feeling
  |
  64%
  JP: 8 out of 17
  Judging |————————————————-| Perceiving
  |
  47%

  Your Personality type is ESFJ

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.