“Publicity Stunts” kur ndihmojne biznesin dhe kur jo?

rhinounltd_main1020042.jpgPronari i ECKO Unlimited (nje firme veshjesh te tipit “urbanwear” qe sheh zakonisht neper videoklipe te muzikes RAP), Marc Ecko, vendosi te bente nje publicity stunt — akt te madh publiciteti. Vendosi te bente nje video ku do mundohej te depertonte naten ne aeroportin ushtarak ku ruhej avioni i presidentit, Air Force One, dhe do ta zhgarraviste ate me kanace boje me fjalet “Still Free.”

Pas kryerjes se aktit, video u hodh ne internet (video ndodhet me poshte) dhe me pas u pasua nga nje video e Marc Ecko ku shpjegon pse e beri.

Pavaresisht se akte te tilla karakterizojne shpesh disa kompani qe udhehiqen nga individe private, ndryshimi midis aktit te Ecko-s dhe atyre te Bransonit, eshte se ky i Eckos eshte nje trillim. Avjoni i zhgaravitur nuk eshte ai i presidentit te USA. Ne fakt eshte nje avjon tip 747 i marre me qera dhe i lyer nga nje ane qe te duket si avjoni i presidentit. Te gjithe ata ne video jane te paguar dhe gjate kohes qe jane kryer punimet, cdo person ka nenshkruar nje dokument konfidencialiteti.

Sic do e shihni ne dy videot me poshte, kurrkund nuk thuhet qe video eshte trillim. Si mendoni, ky lloj publicity stunt do kete efektet e duhura, ku nxjerr ne pah shpirtin urban dhe rebel te veshjeve, apo njerezit do te perqendrohen tek fakti qe gjithcka ka qene e paguar dhe ne kete rast ky nuk mund te quhet nje “PR Stunt.”?

Marc Ecko shgarravit avionin.

Marc Ecko shpjegon pse e beri.2 Responses (Add Your Comment)

  1. Une nuk e di se si eshte percjell ne SHBA ky marifet, por suksesi i tij varet nga filozofia qe percjell kompania. Nese kompania ka ne filozofine e saj shpirtin e lire te shprehjes dhe veprimit apo “rebelizimin”, besoj se ka arritur t’a percjelle kete; si heren e pare kur “zhgaraviti” avionin presidencial ashtu dhe kur e mohon ate.

  2. Nuk mendon se ky akt mund t’krijoj iden qe shpirti i “rebelizmit” te Ecko Unlimited eshte po aq fallco sa edhe vandalizimi i avjonit te presidentit?

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.