Si shitet libri ne Shqiperi?

Po shfletoja mbreme faqet e disa shtepive botuese shqiptare, edhe mu kujtua nje diskutim qe bera me pronarin e nje shtepije botuese ne Tirane, veren qe kaloi.

Ai me shpjegoi qe shitja e librit ne Shqiperi eshte bere problematike per 3 arsyje:
1 – Ka shume konkurrence sepse ka shume shtepi botuese
2 – Tregu per libra eshte shume i vogel
3 – Cdo vit industria e librit po shikon renie te dukshme ne shitje

Atehere, ne keto kondita si mund te kesh sukses ne shitjen e nje libri?

Une, ngaqe nuk e njoh mire industrine e botimeve ne Shqiperi, nuk mund t’i jepja dot zgjidhje specifike. Sidoqofte, me aq sa di mbi mentalitetin shqiptar te blerjes, i sugjerova qe ishte e domosdoshme per shtepine botuese te krijonte “udheheqes opinionesh.”

Ju si mendoni? Nga eksperiencat tuaja, si mund te ishte menyra me e mire e marketimit te nje libri?

ļ»æ

2 Responses (Add Your Comment)

  1. Tani sipas mendimit tim, besoj se do ishte me mir, qe ky treg tani te fokusohej online, sic po kthehet tani leximi i librave me ane te kindle, dhe ne shqiperi te hynte ky model, zbesoj se ndokush nga ne ka qejf te mbaj ne nje raft 10-100 libra, por me ane te kindle te gjith librat e tua i merr me vete shum thjesht dhe kalon kohen šŸ™‚ dhe do ishte gjithashtu shum me mir per ambjentin pasi sa me pak leter te perdoret aq me pak pem priten šŸ™‚

  2. E kuptoj shqetesimin tend per pemet, por nuk jane librat arsyeja kryesore e vrasjes se pemes — faktikisht 10% e pemve qe priten cdo vit, perdoren per prodhimin e letrave te banjos.

    Une bleva nje Ipad, dhe nje nga arsyjet ishte ideja qe do kisha libra dixhital. Fatkeqesisht nuk ka kompjuter qe zevendeson ate ndjenjen e kthimit te faqjes ne liber.

Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.