Ushqimi: Nje media e re reklamimi

Marketingu ka nje rol te rendesishem ne suksesin e nje kompanie. Cdo kompani mundohet te fuse gjithmone e me shume ide te reja per te thithur kliente te ri, por edhe per te mbajtur klientet e vjeter. Ato per te komunikuar me klientelen e tyre potencial perdorin instrumente nga me te ndryshmet dhe me inovativet, por kjo nuk do te thote qe keto ide te reja mund ta rrisin gjithmone imazhin dhe shitjet e saj. Ato perdorin jo vetem packaging por edhe vete ushqimet per te bere reklame. Kjo ide e perdorimit te ushqimeve per te bere reklame ka si qellim kryesor te rrise kontaktin e markes me klientet. Duke qene se ushqimet jane produkte qe gati cdo dite, cdo njeri ka kontakt, atehere kjo teknike mund te jete e vlefshme per te arritur objektivet e kompanise.

Me poshte po ju ofroj disa nga idete e perdoruara nga kompani te ndryshme dhe ne vende te ndryshme:

Veet Linja me e kompletuar e produkteve depilatore Bogota

Carrefour Nje menyre alternative per te promovuar javen e librit ne supermarketet e saj San paolo

Silicon Valley Kane shpikur nje lazer per te tatuuar frutat.

Festivali i vjeshtes Per te hapur Fesivalin e vjeshtes u perdor veza Quebec

Hospital of Cancer Te testosh gjoksin eshte e aq e lehte sa te prekesh frutat ne markate per te pare ne jane te pjekura apo jo San paolo

Hasbro Ne patatinet Pringles nga nje ane vihen pyetjet dhe nga ana tjeter pergjigjet e lojes Trivial Pursuit

Kreshnik Domi
konsumerizem101.comLeave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other Entries

Rreth konsumerizem.com

konsumerizem.com eshte blog qe diskuton kryesisht tema rreth marketingut dhe sjelljes se konsumatorit. Artikujt (c) Gjergj Dollani.